Sursă foto: realitatea.md

Președintele Consiliului Naţional Coordonator în domeniul Controlului Tutunului (CNCCT)și liderul PPEM, Iurie Leancă, anunță, pe pagina sa de Facebook, că a semnat astăzi Decizia ședinței din 28.03.2019 a CNCCT, conform căreia instituțiile din subordinea Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Afacerilor Interne vor spori controalele și vor aplica amenzi agenților economici care nu respectă legislația în vigoare, dar și va fi elaborat și promovat proiectul de lege pentru completarea Codului Contravențional cu norme de aplicare a sancțiunilor contravenționale pentru agenții economici care nu se confomează prevederilor alin.(6), art.25 din Legea nr.278/2007 privind controlul tutunului.

„La următoarea ședință a CNCCT, vor fi invitați reprezentanții Primăriei mun. Chișinău pentru a prezenta informații privind respectarea prevederilor legale de interzicere a comercializării produselor din tutun și produselor conexe de către unitățile cu suprafața comercială mai mică de 20 m2 amplasate la o distanţă mai mică de 200 m de la instituţiile de învăţământ şi instituţiile medico-sanitare”, notează acesta, care spune că este „categoric împotriva acestui viciu”.

Citiți și: ACUM îi cere lui Grișciuc să-și retragă o sesizare depusă la CC: Se încearcă sporirea accesibilității țigărilor pentru copii

Totodată, Leancă menționează că își exprimă speranța că luni, 8 aprilie, pe marginea sesizării privind controlul constituționalității articolului 25 alin. (6) din Legea nr. 278 din 14 decembrie 2007 privind controlul tutunului, depusă de către colegul său de partid, fostul deputat Simion Grișciuc, Curtea Constituțională va lua o decizie în favoarea cetățenilor deoarece dreptul la ocrotirea sănătății este una din misiunile principale ale statului (Art.36 din Constituția RM).

La fel, el subliniază că noii deputați care au acces în Parlament sunt așteptați oricând să asiste şi să-şi expună opinia la ședințele Consiliului Național Coordonator în domeniul Controlului Tutunului.


Sursă doc: Facebook/Iurie Leancă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here