Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) invită din nou blocul „ACUM Platforma DA și PAS” la dialog pentru formarea unei majorități parlamentare și a unui Guvern. Anunțul a fost făcut astăzi de deputatul socialist Ion Ceban.

Socialiștii anunță că așteaptă reprezentanții blocului ACUM la dialog joi, începând cu ora 11:00.

PSRM spune că în cadrul dialogului urmează să se discute despre punctele de compromis. Mai mult, socialiștii spun că ar putea vota pachetul de legi privind „dezoligarhizarea țării” propus de blocul ACUM, însă nu în totalitate. „Nu putem vota legea Magniţki”, a spus socialistul.

Ceban a declarat că după alegeri „anume blocul ACUM a fost cel căruia i-a fost plasată invitația, alte invitații și alții discuții nu au fost examinate în cadrul organelor de conducere al PSRM. La acea etapă invitația blocului ACUM a fot refuzată categoric, dar noi am spus că ușa rămâne deschisă. Între timp poziția blocului ACUM a fost schimbată, dar probabil este o abordare unică dintre toate abordările văzute în politică”.

Ceban califică decizia blocului ACUM de a dialoga cu socialiștii drept una de „poziționare”,, astfel invită, din nou, reprezentanții acestora la dialog.

„PSRM este cel mai mare partid din Republica Moldova, cu cel mai mare număr de votanți. Anume din acest considerent abordarea noastră a fost pragmatică. Noi nu am învinuit pe nimeni în această perioadă, dr am încercat să găsim o soluție rezonabilă pentru actul guvernării. Am dat posibilitate tuturor să se familiarizeze cu planul PSRM. Astfel, invităm reprezentanții blocului ACUM la discuții despre formarea unei majorități parlamentare și a unui Guvern joi, 11 aprilie, începând cu 11:00”, a mai spus Ion Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here