Blocul politic „ACUM Platforma DA și PAS” a delegat 2 reprezentanți pentru a dialoga cu reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Alexenadru Slusari și Mihai Popșoi au fost delegați de blocul politic „ACUM Platforma DA și PAS” pentru a discuta cu socialiștii. Cei doi vor să știe dacă PSRM nu va face o coaliție cu PDM, în timp ce socialiștii vor să știe dacă blocul ACUM este gata să voteze pachetele lor de legi.

„Vrem să știm dacă există opțiunea unei coaliții dintre PSRM și PDM, deoarece spuneți că aveți doar două opțiuni – ori majoritatea cu blocul ACUM, ori alegeri anticipate”, a spus Slusari.

Socialistul Ion Ceban a declarat că PSRM nu își dorește o coaliție cu PDM, însă decizia va fi definitivă mâine, după ședința Consiliului Republican al PSRM.

„Apreciez cuvintele voastre, dar vrem astfel de declarații și de la Zinaida Greceanîi sau Igor Dodon. După negocierile inițiate de președinte ați spus că aveți păreri comune cu PDM privind politicile sociale”, a spus Popșoi.

„Blocul ACUM nu poate face coaliție cu socialiștii. Avem divergențe și ideologii diferite. Dar există câteva lucruri comune promise de albele formațiuni. Noi avem 7 proiecte înregistrate. Am înțeles că, cu excepția actului Magnițki, sunteți gata să votați”, a întrebat Slusari.

„Cu excepția legii Magnițki, noi putem discuta restul proiectelor de legi. Noi suntem gata să examinăm ceea ce ați propus. Dar vrem să vedem și aspectele ce țin de partajarea funcțiilor. Trebuie să știm dacă sunteți gata să examinați setul propus de noi, dar și subiectul legat de partajarea funcțiilor de guvernare”, a precizat Ceban.

Reprezentantul blocului ACUM, Mihai Popșoi, a declarat că blocul nu este gata să partajeze funcții. „Pe noi ne pune în gardă dorința voastră de a face coaliție și de a partaja funcții”.

În aceeași ordine de idei Ion Ceban a întrebat dacă blocul ACUM este gata să facă o majoritate parlamentară. „Da sau nu?”, a întrebat socialistul.

„Putem face o majoritatea parlamentară care să voteze pachetul de legi privind dezoligarhizarea țării, dar nu o coaliție privind partajarea funcțiilor”, a declarat Alexandru Slusari.

,,Pentru eliminarea lui Plahotniuc din politică suntem gata de majoritate, dar coaliție stabilă cu PSRM nu facem”, a punctat Mihai Popșoi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here