Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului

Socialiștii susțin că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat și singurele lor variante sunt o majoritate cu ACUM sau alegeri anticipate, susține deputatul socialist Vlad Batrîncea.

El a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la postul TV 8, că formațiunea din care face parte „nu examinează o posibilă majoritate cu PD” și că singura lor variantă de coaliție este blocul ACUM.

„Dacă dânșii vor rămâne la poziția că ei, cu 26 de mandate, trebuie să aibă și spicher și premier, iar noi trebuie să fim în umbră, sunt mai mult ca sigur că vom merge în anticipate”, a adăugat Batrîncea.

El a mai spus că socialiștii cer doar două portofolii în viitorul Guvern, cel de la Apărare și Externe, și funcția de spicher pentru Zinaida Grecianîi.

„Dacă dumnealor le revine conducerea Guvernului și majoritatea ministerelor, apropo, inclusiv și Justiția, și Economia, și Finanțele, și Educația, și Medicina și altele, dânșii vor decide și cine este candidatura la funcția de prim-ministru; din ceea cea cunoaștem, cel mai probabil, va fi doamna Maia Sandu”, a mai spus Batrîncea.

Deputatul socialist a explicat că socialiștii își doresc Externele deoarece este nevoie de „un echilibru între Președinție și Guvern”.

„Președintele se poate ocupa împreună cu Ministerul de Externe de restabilirea relațiilor cu CSI, iar premierul și restul Guvernului de relații cu Uniunea Europeană”, a menționat socialistul.

El a reamintit că-i așteaptă pe cei din Blocul ACUM astăzi, la discuții, cu începere de la ora 11:00. Blocul ACUM încă nu a anunțat oficial dacă va participa sau nu la aceste discuții.

Va face sau nu PSRM coaliție cu PDM? Răspunsul lui Vlad Bătrîncea

Va face sau nu PSRM coaliție cu PDM? Răspunsul lui Vlad Batrîncea la întrebarea lui Alexandr Slusari: „Am invitat la dialog doar blocul ACUM. Niciodată nu am discutat despre scenarii care vizează PDM, coaliție cu ei nu vom face. Dacă nu ajungem la compromis cu ACUM și ei rămân pe poziția că având doar 26 de mandate, trebuie să aibă și speaker, și guvern minoritar, și legi votate, iar noi să rămânem statiști în umbră, cu siguranță vom merge în alegeri anticipate”.

Publicată de Politica pe Miercuri, 10 aprilie 2019

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here