Blocul ACUM așteaptă ca PSRM să-și îndeplinească promisiunile electorale, în ce privește agenda oligarhică, și să depășească frica pe care ar avea-o față de liderul PD, Vladimir Plahotniuc, declară președintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Năstase a amintit, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, de „un discurs memorabil” al lui Igor Dodon, din 2016, pe când era parlamentar și președinte al PSRM, și care coincide cu agenda antioligarhică a blocului ACUM.

„Igor Dodon ne vorbea de aceleași lucruri – de necesitatea debarcării șefului Serviciului de Informație și Securitate, de scoaterea din captivitate a Procuraturii, vorbea despre o hotărâre a Parlamentului cu privire la starea de captivitate a statului, de multe și multe alte propuneri pe care noi astăzi nu doar le exprimăm public, ci le-am și formulat ca și proiecte de legi, ca și proiecte de hotărâri”, a declarat Andrei Năstase

El a mai spus că blocul ACUM încă așteaptă ca „socialiștii să ajungă în momentul în care vor depăși frica, vor depăși teama de cel cu care au fost până acum într-o cârdășie vizibilă – vorbesc aici despre Plahotniuc – și cel cu care socialiștii au votat legi antipopulare, au avut proiecte comune”.

Potrivit lui Năstase, „în privat”, mai mulți membri ai PSRM au spus că vor să se revină la sistemul proporțional, lucru pe care l-ar fi afirmat și Igor Dodon.

„De ce într-un spațiu privat sau în spatele ușilor închise, acolo unde nu există camere de luat vederi, Igor Dodon recunoaște că legea votului mixt a fost o greșeală, că s-au bazat pe expertize greșite, de ce în același spațiu închis acceptă că ar promulga o lege de anulare a votului mixt, iar când iese în public spune că acest sistem este bun și nu va fi anulat și dacă se va ajunge la alegeri anticipate se va merge pe acest sistem mixt de vot? Îi este benefic lui Vladimir Plahotniuc și grupării sale. S-a dovedit acest lucru, a fost testat o dată la alegerile din 24 februarie și agenda cu alegerile anticipate pe acest sistem mixt nu-i aparține lui Dodon, îi aparține lui Plahotniuc și grupării sale”, a precizat președintele Platformei DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •