(DOC) Deputații ACUM solicită prelungirea termenului de activitate în baza patentei până în 2022

Autor: , in Politic / 17 aprilie, 2019, 15:45

Deputații blocului politic ACUM au înregistrat joi o inițiativă legislativă prin care cer „prelungirea activităților de comerț mic în baza patentelor de întreprinzător” până la 31 decembrie 2022.

Potrivit lui Alexandru Slusari, decizia „este așteptată de aproximativ 10 mii de patentari, care împreună cu familiile lor stau acum cu frica în sân”.

„Dacă actualul Parlament rămâne nefuncțional, există un risc uriaș că problema prelungirii patentelor nu va fi soluționată și, după 31 decembrie 2019, un grup important din societatea noastră va fi lipsit de unica sursa de existență. Acești oameni acum nu au nevoie de coaliția ACUM-PSRM pe 4 ani cu partajarea funcțiilor. Ei nu înțeleg de ce în condițiile când există 61 de voturi ale partidelor, care au promis în campania electorală rezolvarea pozitivă a problemei patentarilor, Legislativul rămâne blocat și se propune perpetuarea acestei situației pănâ la ziua dizolvării Parlamentului”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook, menționând că deputații primesc salariile inclusiv din impozitele achitate de către deținătorii de patente.

În luna noiembrie a anului trecut, data-limită de desfășurare a activităților de comerț cu amănuntul în baza patentei a fost amânată cu un an, până la 31 decembrie 2019.


Sursă doc: Facebook/Alexandr Slusari

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X