Sursă foto: cotidianul.ro

Deputatul român Constantin Codreanu, originar din Republica Moldova, a inițiat o petiție adresată Guvernului României, Ministerului Justiției și Ministerului Finanțelor Publice, prin care cere deblocarea procesului de redobândire a cetățeniei române.

Semnatarii petiției solicită responsabililor să transpună în practică prevederile Ordonanței de Urgență nr. 65/2017 pentru modificarea și completarea Legii cetățeniei române nr. 21/1991.

Astfel, aceștia cer „dublarea în regim de urgență a numărului membrilor Comisiei pentru cetățenie în vederea analizării și soluționării cu celeritate a zecilor de mii de dosare depuse de persoane și urmași ale acestora care nu au renunțat niciodată la statutul de cetățeni români și cărora statul român nu le-a retras niciodată acest statut”.

„Este de neacceptat situația în care întreg procesul de redobândire a cetățeniei române din momentul depunerii dosarului și până în momentul ridicării actului de identitate să dureze aproape sau chiar mai mult de 2 ani. În situația în care România se confruntă cu un exod substanțial al populației, o astfel de atitudine a autorităților responsabile de acest demers de „încetățenire” a foștilor cetățeni români și a urmașilor acestora poate fi catalogată ca sabotare a interesului național”, menționează Codreanu.

Petiția online poate fi semnată aici. Aceasta va fi depusă după ce adună 10.000 de semnături.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here