(FOTO și VIDEO) Masacru în Sri Lanka, în duminica Paştelui Catolic; Aproape 200 de oameni au fost ucişi

Autor: , in Externe / Populare / 21 aprilie, 2019, 13:12

Atacuri în Sri Lanka, în duminica Paştelui Catolic. Aproape 200 de oameni au fost ucişi în mai multe atentate care au vizat biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo, iar peste 400 sunt răniţi.

A fost raportată a opta explozie în Sri Lanka, unde masacrul început în biserici catolice, chiar în timpul slujbei de Paşte, dar şi în mai multe hoteluri de lux pare de neoprit. Presa locală anunţă că numărul deceselor a ajuns la 185. Printre morţi se numără şi 35 de cetăţeni străini, au anunţat autorităţile de la Colombo. Alţi 469 de oameni au fost răniţi.

Responsabili din spitale citaţi de dpa au afirmat că 185 de oameni, dintre care 12 străini şi-au pierdut viaţa în explozii, iar alţi 400 au fost răniţi.

Atentatele nu au fost revendicate deocamdată, iar autorităţile nu au vorbit de o acţiune teroristă.

Lideri din întreaga lume au condamnat exploziile survenite de Paştele catolic.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a denunţat un atac „abonimabil asupra credincioşilor”, iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat „îngrozită de vestea că în Sri Lanka creştini au fost atacaţi şi ucişi în timpul slujbei de Paşte”. „Terorismul, ura religioasă şi intoleranţa nu pot fi lăsate să câştige”, a subliniat pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarei.

La rândul său, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a transmis pe Twitter că, indiferent de motivaţie, exploziile au fost „laşe, barbare şi sângeroase”, la fel ca atacurile de luna trecută de la o moschee din Noua Zeelandă, adăugând că „terorismul nu cunoaşte religie, naţiune sau geografie”.

Şeful statului Sri Lanka a declarat că printre victime sunt şi cetăţeni străini. Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul.

Din cele 22 de milioane de locuitori ai Sri Lankăi, 7,6 la sută sunt creştini, dar atacurile şi violenţele la adresa acestora s-au înmulţit în ultimii ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X