Formaţia PAOK Salonic, antrenată de românul Răzvan Lucescu, a câştigat, duminică, titlul în Grecia, învingând cu scorul de 5-0 pe Levadiakos, în penultima etapă a campionatului elen. Pentru PAOK este primul titlu naţional după 34 de ani. Este și primul trofeu câștigat în 31 de ani de o echipă diferită de cele trei din Atena: Olympiakos, Panathinaikos și AEK.

Echipa PAOK Salonic a sărbătorit câştigarea campionatului printr-un spectacol impresionant la stadionul din Salonic, în care au fost amintite momentele importante din istoria clubului.

Golurile au fost marcate de Şahov ‘3, ’60, Biseswar ‘8 (penalti), Varela ’53 şi Swiderski ’81.

Rivala echipei PAOK, Olympiakos, locul doi în clasament, a obţinut şi ea o victorie, scor 3-1 în deplasare cu Lamia. Olympiakos are însă, cu o etapă înainte de finalul sezonului, 72 de puncte, şi nu o mai poate depăşi pe PAOK, careare 77 de puncte.

PAOK a câştigat campionatul Greciei pentru prima dată după 1985 (34 de ani). Echipa din Salonic se află la al treilea titlu de campioană, după cele obţinute în 1976 şi în 1985.

Pentru Răzvan Lucescu este primul titlu de campion obţinut ca antrenor. Ca jucător, el a câştigat campionatul României cu Rapid, în 2003. La PAOK, tehnicianul român a câştigat al doilea trofeu, după Cupa Greciei în 2018.

Imediat după meci, a început spectacolul la stadion, o sărbătoare care a început prin rememorarea celor două titluri câştigate în urmă cu câteva decenii de PAOK. Pe teren au defilat campionii încă în viaţă ai formaţiei din Salonic, ovaţionaţi de public, într-un spectacol de lumini şi muzică. Au fost omagiaţi şi jucătorii echipei PAOK care nu mai sunt în viaţă, ei fiind prezentaţi pe ecrane uriaşe instalate la mijlocul terenului.

Apoi publicul a urmărit imagini cu succesele recente ale echipei PAOK, dar şi cu discursuri ale tehnicianului Răzvan Lucescu, totul într-o atmosferă incendiară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here