Sursă foto: unpaspentru.md

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) califică decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind somarea de a vărsa în bugetul de stat 76 mii de lei drept o „încercare de discreditare”, a partidului. Reprezentanții PAS spun că formațiunea a plătit deja o bună parte din această datorie și, totodată, s-a arătat dispusă să întoarcă eșalonat toată suma.

„Partidul Acțiune și Solidaritate a luat act de hotărârea de astăzi a Comisiei Electorale Centrale, prin care PAS a fost somat să întoarcă la buget 76 mii de lei. Calificăm această deciziei ca fiind o încercare de discreditare a PAS, or partidul a plătit deja o bună parte din această datorie și, totodată, s-a arătat dispus să întoarcă eșalonat toată suma. Însuși CEC a recunoscut că până în prezent PAS a făcut 8 plăți, adică a dovedit buna sa credință, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somații în vederea obligării PAS de a achita suma restantă”, se arată într-un comunicat remis de PAS.

Conform sursei citate, cele 100 de mii de lei pe care PAS i-a acceptat în campania prezidențială și pe care acum trebuie să-i verse în buget provin dintr-o donație transparentă efectuată de o companie cu capital străin. „La momentul acceptării acelei donații, nu cunoșteam despre faptul că compania donatoare este cu capital străin”, susțin reprezentanții partidului.

Citește și: (VIDEO) PAS, obligat să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei; Explicația șefei CEC de ce PDM nu a fost somat

În context, PAS amintește faptul că CEC a refuzat să someze Partidul Democrat să întoarcă la buget peste 47 milioane de lei, după ce democrații au încălcat Regulamentul aprobat de CEC și au acceptat donații în numerar peste plafoanele maxime stabilite.

„Această decizie dovedește și faptul că organul electoral suprem aplică deliberat standarde duble”, susțin reprezentanții PAS.

Comisia Electorală Centrală a adoptat marți o hotărâre prin care somează PAS să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei în termen de șase luni, după ce formațiunea politică a obținut în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din toamna anului 2016 donații în numerar în mărime de 100 de mii de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here