Ce spune MSMPS despre starea copilului diagnosticat cu meningită

Autor: , in Social / 30 aprilie, 2019, 18:10

Copilul diagnosticat cu meningită purulentă provocată de meningicoc se află în stare medie, primește tratament intensiv în secția de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. A fost depășit stadiul de șoc de gr. II-III și edem cerebral, datorită intervenției rapide a medicilor, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) printr-un comunicat de presă.

Copilul, în vârstă de 13 ani, a fost transportat în stare gravă, la 27 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. La internare a fost diagnosticat cu infecție meningococică, meningococemie, meningită meningococică, șoc toxicoinfectios, edem cerebral, acidoză metabolică, nefrită toxică. Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de un virus. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adică septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Simptonele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X