Procurorul Adriana Bețișor a fost numită șefă interimară a Procuraturii Anticorupție, după demisia lui Viorel Morari de la conducerea instituției.

Bețișor care este șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție va exercita interimatul până la alegerea prin concurs a unui nou procuror-șef.

Adriana Beţişor are 32 de ani și a ajuns şefă adjunctă a Procuraturii Anticorupţie (PA) după şase ani şi jumătate de la numirea în funcţia de procuror prin ordinul procurorului general Valeriu Zubco, la 14 iunie 2011. Anterior, Beţişor a absolvit Universitatea de Stat din Moldova şi Institutul Naţional al Justiţiei (INJ).

Ziarul de Gardă scria că la 7 iunie 2011, împreună cu alţi doi colegi de la INJ, Dumitru Obadă şi Octavian Iachimovschi, au participat şi câştigat concursul anunţat de Consiliul Superior al Procurorilor pentru ocuparea funcţiilor vacante de procuror în cadrul PA. Cei trei candidaţi, conform legii cu privire la Procuratură, fiind absolvenţi ai INJ, au fost admişi la concurs fără susţinerea examenului de capacitate, în baza notelor din atestatul de absolvire al INJ, acolo unde Adriana Beţişor avea indicată media generală – 9,76.

În 2018, din activitatea la Procuratura Anticorupție, Bețișor a ridicat un salariu de 363 445 lei. Potrivit declarației de avere și interese persoane pentru același an, Bețișor nu deține bunuri mobile sau imobile. În schimb, soțul acesteia are în posesia sa două autoturisme Skoda Octavia fabricate în 2013 și o Skoda Octavia fabricată în 2015. De asemenea, familia Bețișor are în proprietate un apartament de 74 m.p dobândit în 2015. În iulie 2016, ZdG a scris și despre casa în costrucție a familiei Bețișor cumpărată de părinții procurorei în decembrie 2015.

Aceasta a ajuns în vizorul opiniei publice după ce a instrumentat dosarul fostului premier Vladimir Filat, condamnat în final la 9 ani de închisoare cu executare. Pe lângă dosarul Filat, Beţişor a exercitat urmărirea penală şi în alte dosare de rezonanţă. Ea a fost şi cea care s-a ocupat, la etapa iniţială, de dosarul lui Ilan Şor.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a demisionat din funcție la scurt timp după ce în presă au apărut acuzații grave la adresa sa. Prin intermediul unei scrisori publice adresate mai multor instituții media de la Chișinău, Morari este acuzat că ar fi fost implicat într-o schemă de deposedare a unei afaceri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here