Un val de aer Arctic extrem de rece și rar pentru luna mai va pune stăpânire, în acest weekend, pe regiuni extinse din Europa. Temperaturile vor scădea semnificativ și brusc, iar masa de aer polar va ajunge inclusiv în sudul continentului, în zona Mediteranei, dar și în nordul Africii, anunță Severe-weather.eu.

Între 3 și 7 mai, temperaturile din Europa vor fi mult mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, cu risc ridicat de înghețuri severe în multe zone din est, centru și vestul Europei, dar și în peninsula Balcanică, scrie Digi24.ro.

Masa de aer polar a intrat joi în zona Europei, în partea de nord, dinspre zona arctică a Rusiei, până în peninsula Scandinavă, cuprinzând inclusiv zone din Danemarca, Marea Nordului și insulele britanice.

Vineri, frigul va cuprinse Franța, sudul Germaniei, Cehia, Slovacia și sudul Poloniei, urmând ca sâmbătă și duminică masa de aer arctic să ajungă până în nordul Balcanilor, apoi înspre Mediterană. Luni, vremea se va răci în majoritatea zonelor din estul, centrul și sudul Europei, iar temperaturile vor scădea până și în nordul Africii.

Până miercuri, regiuni extinse din Europa centrală și de est vor fi expuse riscului de îngheț. Vremea va reveni la normal de joi încolo, când masa de aer polar se va dispersa, iar temperaturile vor crește din nou.

În Republica Moldova temperaturile nu vor scădea atât de mult, dar săptămâna viitoare, marți și miercuri, vor coborî pe timp de noapte până la 6 grade Celsius, iar ziua nu vor depăși 9 grade.

Cel mai frig va fi miercuri, când se așteaptă și ploi abundente. De altfel, precipitații sunt așteptate toată săptămâna viitoare, în special luni, marți și miercuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here