La câteva zile după ce au fost instalate pe aleea Mircea cel Bătrân din Chișinău, băncile tipărite la imprimanta 3D au fost vandalizate.

Conform Green City Lab, poliția investighează cazul pentru a identifica persoanele vinovate.

„Regretăm actul de vandalizare a băncii tipărite la imprimanta 3D, instalate pe Aleea Mircea cel Bătrân. La solicitarea Pretura Ciocana, Poliția investighează acest caz pentru a identifica persoanele vinovate. Reprezentanții Companiei 3Decoprint au fost la fața locului. Compania va repara prejudiciul cauzat”, menționează Green City Lab.

Acum trei zile, primarul interimar Ruslan Codreanu anunța că primele bănci din Chișinău tipărite la imprimanta 3D au fost instalate pe aleea Mircea cel Bătrân. Proiectul este realizat în cadrul Fast Track Challange al Green City Lab, laboratorul de inovații al Primăriei susținut de UNDP Moldova.

Conform proiectului, 25 de bănci din beton tipărite la imprimanta 3D vor fi instalate în această primăvară pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Chișinău. Băncile sunt produse cu sprijinul proiectului „Orașe Verzi Durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Băncile sunt create după formula 3 în 1 și au în structura lor încorporate următoarele elemente: scaun pentru recreere, ghiveci pentru flori și urnă de gunoi. Băncile sunt produse după o metodă inovativă – construcție de beton creată prin imprimare 3D.

Imprimanta aplică stratificat amestecul de mortar prin duze speciale. Această tehnică asigură crearea mobilierului urban de orice formă, reduce timpul și costurile de construcție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here