Sursă foto: PCCOCS/Facebook

Doi bărbați și o femeie din Chișinău sunt cercetați penal, fiind suspectați că aduceau, prin contrabandă, haine și încălțăminte din Turcia și le vindeau în capitală.

Conform unui comunicat emis de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), mărfurile de contrabandă erau introduse în țară prin intermediul unui microbuz de pasageri și colete de pe ruta Turcia – Republica Moldova, iar apoi repartizate unor comercianți din Chișinău.

„Informațiile s-au adeverit în urma unui filtru organizat de serviciile operative la postul vamal „Giurgiulești” – pe unde se cunoștea că va trece microbuzul folosit de suspecți. În cadrul controlului efectuat asupra vehiculului, au fost depistați mai mulți saci cu articole vestimentare și de încălțăminte, care nu erau indicate în declarația vamală depusă de șofer. Imediat după această depistare, procurorii PCCOCS și ofițerii subdiviziunilor specializate ale Vămii au descins la mai multe adrese din capitală. Percheziții au fost efectuate la domiciliile, depozitele și magazinele deținute de suspecți, unde au fost depistate loturi impunătoare de haine și încălțăminte, fără acte de proveniență”, se menționează în comunicat.

Valoarea loturilor ridicate în cadrul reținerilor operate este estimată la peste 2,5 milioane de lei.

Cercetările continuă, iar dacă vinovăția persoanelor suspectate va fi dovedită, acestea riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here