Golul senzațional al lui Vincent Kompany de luni, în meciul cu Leicester City, se poate dovedi decisiv în aducerea unui nou titlu de campioană pentru Manchester City.

Antrenorul „cetățenilor”, Pep Guardiola, s-a arătat surprins de execuția căpitanului său, recunoscând că i-ar fi strigat lui Kompany să paseze atunci când se afla cu mingea la picior.

„Nu șuta! Pasează, pasează! Dar a luat decizia perfectă! Sincer, nu prea am crezut că poate să reușească. Dar, am mai spus-o, fotbaliștii sunt protagoniștii, ei decid într-o fracțiune de secundă. Important e să crezi că poți să înscrii. Kompany a fost foarte încrezător, așa ne-a ajutat să câștigăm meciul”, a declarat Guardiola după meci, când a fost întrebat la ce s-a gândit când l-a văzut pe fundașul belgian la balon.

Manchester City a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Leicester City, în ultimul meci al celei de-a 37-a etape (penultima) din Premier League, şi mai are nevoie de o singură nevoie pentru a-şi păstra titlul de campioană a Angliei.

Elevii antrenorului Pep Guardiola s-au impus în partida de pe Etihad Stadium prin golul marcat în repriza secundă de fundaşul belgian Vincent Kompany, care l-a învins pe portarul „vulpilor” cu o execuţie spectaculoasă din afara careului (70).

Graţie acestui succes, Manchester City a urcat din nou pe prima poziţie a clasamentului, depăşind-o cu un punct pe rivala sa în lupta pentru titlu, FC Liverpool, înaintea ultimei etape a sezonului, în care „cetăţenii” vor juca în deplasare cu Brighton and Hove Albion, în timp ce „cormoranii” vor primi vizita formaţiei Wolverhampton.

Manchester City dispune şi de un alt avantaj în duelul cu Liverpool, cel al golaverajului superior (+69 faţă de +65), care va conta însă doar în cazul în care cele două echipe vor încheia sezonul la egalitate de puncte. Acest lucru va fi posibil dacă Manchester City va pleca învinsă de la Brighton, iar Liverpool va remiza cu Wolverhampton pe Anfield.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here