Sursă foto: politia.md

Ofițerii Direcției Combaterea crimei organizate a INI, în comun cu polițiștii și procurorii din mun. Bălți, au documentat activitatea ilegală a unui grup infracțional care a comis, în anul 2017, un furt în proporții deosebit de mari, anunță IGP printr-un comunicat de presă.

În martie 2017, un locuitor al mun. Bălți a sesizat poliția, spunând că persoane necunoscute au pătruns în domiciliul său, de unde au sustras mijloace bănești în valută națională și internațională și bijuterii din aur. Prejudiciul total cauzat fiind de 2.127.437 de lei.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, a fost identificat organizatorul grupului infracțional, un bărbat de origine daghestaneză, cu antecedente penale, afiliat organizației criminale „Makena”, condusă de către așa-numitul „hoț în lege”, Vladimir Moscalciuc. Actualmente, liderul grupării se află în detenție în instituție penitenciară.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au identificat 10 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 47 de ani, implicate în comiterea infracțiunii, fiecare având rolul său.

Marți, 7 mai, ofițerii de investigații ai INI, în comun cu polițiștii și procurorii din mun. Bălți și cu sprijinul angajaților de la Batalionului cu Destinație Specială „Scorpion” al Inspectoratulului General de Carabinieri al MAI, au efectuat percheziții în penitenciarul nr.11 Bălți, în automobilele, la domiciliile și locurile de trai ale suspecților. Astfel, oamenii legii au depistat și ridicat mijloace bănești, bijuterii din aur, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare și alte obiecte ce prezintă interes pentru cauză.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor membrilor grupului, dar și a rolurilor fiecăruia dintre ei. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Poliția menționează că suspecții sunt membri activi ai grupării criminale „Machena”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here