(FOTO/VIDEO) Încă un zbor de aproape un milion de dolari pentru Plahotniuc? Un avion super luxos, pe ruta Chișinău – Miami

Autor: , in Politic / Populare / 9 mai, 2019, 10:39

O aeronavă privată de lux, de model Boeing 737 BBJ a făcut la începutul lunii mai o cursă între Chișinău și Miami, dus-întors. Aeronava, una super luxoasă, a fost surprinsă pe aeroportul din Chișinău de blogul Aviation in Moldova, care a postat poze pe Facebook cu aceasta.

Aeronava, cu număr de identificare 9H-GGG a decolat de la Chișinău către Miami la 2 mai, făcând o scurtă escală în orașul galez Bangor.

5 zile mai târziu, avionul luxos s-a întors de la Miami direct la Chișinău, aterizând în capitala Republicii Moldova, unde a staționat până vineri dimineață.

Avionul aparține unei companii malteze și este de exact același model cu aeronava cu care președintele PD, Vladimir Plahotniuc, a zburat în Statele Unite în mai 2017, atunci făcând o oprire și pe la Miami.

Mai mult, aeronava aparține tot unei companii malteze, ca și cea din 2017. Este vorba despre „Jet Aviation Malta”.

Potrivit surselor Cotidianul, în avion s-a aflat și de această dată Plahotniuc, mai ales că este vorba despre o extravaganță pe care foarte puțini oameni din Republica Moldova și-ar putea-o permite, din cauza costurilor extrem de mari.

Surse apropiate PD ne-au confirmat că în această perioadă Plahotniuc nu a fost văzut în sediul partidului.

Prețul unei ore de zbor cu o astfel de aeronavă este de aproximativ 30 de mii de dolari. La un calcul simplu, cursa tur retur Chișinău-Miami l-a costat pe Plahotniuc în jur de 800 de mii de dolari americani. 

Avionul are la bord două paturi duble şi opt paturi pentru o persoană, două cabine de duş, masă pentru şedinţe cu şase fotolii, patru zone independente de odihnă cu playere audio şi video, AirShow, telefon, aer condiţionat şi umidificator.

Avionul are un echipaj din şase persoane (pilotul şi pilotul secund, un inginer de bord, două stewardese şi un bucătar-şef), iar numărul maxim de pasageri este de 19 persoane.

Un astfel de Boeing obișnuit, utilizat pe rutele civile, poate primi la bord până la 170 de pasageri.

Iată cum arată o astfel de aeronavă la interior.

Și cum arată aeronava cu care Plahotniuc a zburat în 2017 în SUA.

Am încercat să-l contactăm pe purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, pentru a comenta informați, dar acesta nu a fost de găsit. Nici deputatul democrat Sergiu Sîrbu nu a răspuns la apelurile noastre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X