Sursă foto: pixabay.com

Creşterea preţurilor medii de consum cu 0,8 la sută în luna aprilie a fost determinată de creşterea preţurilor la produsele alimentare cu 1,7 la sută, de creşterea preţurilor la mărfurile nealimentare şi de majorarea tarifelor pentru prestarea serviciilor populaţiei cu câte 0,3 la sută, anunță Biroul Național de Statistică (BNS).

Astfel, față de luna martie, în aprilie au fost înregistrate creşteri de preţuri la următoarele produse alimentare: cartofi – cu 18,3%, sfeclă roşie – cu 21,%, varză – cu 15,3%, tomate – cu 15,2%, ceapă uscată – cu 13,9%, morcovi – cu 8,9%, ardei graşi – cu 8,8%, usturoi – cu 7%, castraveţi – cu 4,9%, citrice – cu 8,4%, fructe exotice – cu 2,9%, carne de porc – cu 2,6%, subproduse şi preparate de culinărie din carne – cu câte 1,5%, preparate din carne şi semifabricate – cu 1,3%, carne de pasăre – cu 1,2%, peşte proaspăt şi congelat – cu 1,1%, crupe – cu 0,9, făină de grâu – cu 0,4%.

Citiți și: (FOTO) Cartofii din Moldova, cei mai scumpi din Europa; Cât costă în alte țări europene

Totodată, conform datelor BNS, preţul la căpşune a scăzut cu 15,7%, vinetele sunt cu 12,3% mai ieftine, strugurii – cu 9,6%, iar ouăle de găină – cu 1,9%.

Citiți și: (DOC) Un grup de deputați cere explicații în legătură cu scumpirea masivă a cartofilor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here