Televiziunea HBO a lansat Miniseria Chernobyl / Cernobîl, ce spune povestea dramatică a unuia dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie.

Producătorii au filmat serialul în Lituania, unde au găsit și o centrală nucleară parțial scoasă din funcțiune, la fel de veche ca cea de la Cernobîl. Avea două reactoare și nu patru precum cea din Ucraina, însă pe dinăuntru reactoarele erau asemănătoare.

Serialul e deja disponibil pe HBO Go și va fi lansat la TV marți în estul Europei.

Seria limitată de cinci părți, intitulată simplu „Cernobîl”, va dezvălui povestea reală a evenimentelor tragice care s-au desfășurat până la, în timpul și după dezastrul nuclear din 1986, în urma căruia un întreg oraș, Pripiatul, a fost ras de pe fața pământului Accidentul a ucis nenumărați oameni și a făcut extrem de mult rău mai multor generații. În ziua fatidică, în urmă cu 32 de ani, două explozii au avut loc la reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl. 32 de oameni au murit pe loc.

Zona s-a aprins, într-un foc ce a ars vreme de zece zile. În toată această perioadă, au fost răspândite în aer cantități foarte mari de substanțe radioactive. Deși bilanțul total al victimelor tragediei de la Cernobîl rămâne necunoscut în mod oficial, 25.000 de oameni ar fi murit după ce au participat la decontaminarea zonei.

Din distribuția seriei de filme HBO fac parte Emily Watson, Stellan Skarsgård, Ralph Ineson, Fares Fares, Adam Nagaitis și David Dencik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here