Viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, și reprezentantul special al președinției rotative a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, cunosc despre scrisoarea oficială a premierului Pavel Filip, expediată omologului său ucrainean Volodimir Groisman, dar şi preşedintelui Petro Poroşenko, prin care a solicitat excluderea Uzinei Metalurgice de la Râbniţa „din lista entităţilor supuse sancţiunilor”, susţinând că aceasta s-ar afla într-o situaţie critică.

RISE anunță că cei doi au recunoscut că dețin informații despre scrisoarea transmisă de premierul Filip autorităților din Ucraina.

„Recunosc că există într-adevăr o corespondență oficială nu numai la nivel național, dar și la nivel internațional, cu privire la problema Uzinei metalurgice. Abordarea noastră este echilibrată, indiferent dacă agentul economic este înregistrat pe malul drept sau pe malul stâng al Nistrului. Pot confirma că acest agent economic este înregistrat legal în registrul nostru”, a declarat Cristina Lesnic.

De partea cealaltă, Franco Frattini susține că interesele oamenilor care lucrează la această uzină trebuie protejate.

„Vorbim despre mii de angajați, iar pentru ei este important să înlăturăm orice obstacole. Dacă acest teritoriu face parte din Moldova, trebuie să protejezi interesele oamenilor care lucrează la această fabrică”, susține Frattini.

Conform unei investigații RISE, publicată acum 2 săptămâni, premierul Pavel Filip a contribuit direct la excluderea Uzinei Metalurgice de la Râbniţa, controlată de autorităţile separatiste de la Tiraspol, din lista întreprinderilor faţă de care Ucraina a impus în mai 2018 sancţiuni, la pachet cu alte peste 700 de entităţi conectate la Moscova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here