La jumătatea luni martie, Tesla a prezentat primele imagini și informații despre Model Y, un SUV electric despre care afirmă că va fi disponibil pe piața americană de la sfârșitul anului viitor, înainte de a ajunge și în Europa în cursul anului 2021.

Planurile ambițioase ale lui Elon Musk se lovesc însă de o problemă majoră: partenerii de la Panasonic, principalul furnizor de baterii al constructorului american, trag un semnal de alarmă cu privire la dificultatea de a produce un număr suficient de acumulatori în cazul în care planurile celor de la Tesla vor fi respectate, scrie Automarket.ro.

În acest context, oficialii Panasonic sugerează că una dintre soluții ar fi ca Tesla să producă baterii și în China. „Stocurile de baterii vor fi epuizate dacă Tesla începe să vândă Model Y și să-și extindă afacerile anul viitor. Ce vom face atunci? Este unul dintre subiectele de discuție cu Tesla, inclusiv producția în China”, a declarat Kazuhiro Tsuga, CEO-ul Panasonic.

Dacă cei doi parteneri nu vor găsi o soluție, este posibil ca Tesla să fie nevoită să amâne startul producției lui Model Y.

Cu un design exterior și interior preluat în mare parte de la Model 3, Model Y va fi disponibil în 4 versiuni, dintre care 3 vor avea tracțiune spate, iar una tracțiune integrală prin intermediul a două motoare electrice independente plasate pe cele două punți. Cea mai generoasă versiune va oferi o autonomie de 540 de kilometri (WLTP) pentru un preț de circa 55.000 de euro pentru piața europeană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here