Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale oferă detalii noi privind „dosarul Tranga”.

Conform procurorilor, în luna aprilie 2019, PCCOCS a inițiat investigații în cadrul a 2 cauze penale, urmărirea penală fiind pornită pe faptul traficului de influență, săvârșit în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul șantajului, caracterizat prin transmiterea controlului asupra unei societăți comerciale și asupra activelor acesteia, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat.

„În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, de către procurorii și ofițerii PCCOCS au fost administrate probe concludente cu privire la acțiunile infracționale menționate mai sus, comise de către membrii grupului criminal”, anunță procurorii.

Citește și: Avocatul lui Tranga face dezvăluiri despre motivul arestării șefului Andy’s Pizza: Procurorii anunță una, motivul este altul

La 25 aprilie curent, procurorii și ofițerii PCCOCS, cu suportul ofițerilor SIS, au reținut în flagrant 5 persoane, după primirea unei părți din banii estorcați (30.000 euro)

„Concomitent, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloacele financiare estorcate, mijloacele electronice de comunicare, calculatoare, documente și acte care probează circumstanțele cauzelor penale. De asemenea, în spațiul public au apărut aluzii referitoare la presiunile asupra a două rețele de restaurante. În acest context, necesită a preciza că procurorii și ofițerii PCCOCS nu au efectuat careva acțiuni de urmărire penală, cum ar fi percheziții, ridicări de documente sau obiecte, care ar periclita activitatea acestor agenți economici”, mai spun procurorii.

Menționăm că marți magistrații Curții de Apel au decis ca omul de afaceri Andrei Tranga, proprietarul celei mai mari rețele de restaurante din Moldova, să rămână în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here