Sursă foto: deschide.md

Instanța de judecată a decis astăzi prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele activistului Pavel Grigorciuc, care l-ar fi lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, cu încă 30 de zile. Astfel, acesta va sta în arest până la 19 iunie.

Grigorciuc a calificat decizia drept „o îndeplinire a comenzii regimului oligarhic de guvernare”.

După ședință, comuniștii Elena Bodnarenco și Vladimir Voronin, foști colegi de partid ai activistului, care s-au oferit a fi garanți, au declarat că „justiția moldovenească nu este liberă, sunt aplicate duble standarde” și că „judecătorul a fost impus să ia această decizie”.

Totodată, avocatul lui Grigorciuc susține că în acest caz nu ar fi trebuit inițiată o cauză penală, întrebându-l pe Sergiu Sîrbu, care este jurist, dacă crede că activistul a comis o infracțiune.

„Cauza penală a fost pornită cu încălcări grave de procedură penală. Sunt impuși, presați, este o instanță capturată, execută comenzile politicienilor, astfel încât cetățenilor să le fie clar că ei sunt inamovibili. Justiția este total contolată de Plahotniuc și sculele lui. A fost o palmă pe care au vrut să o dea circa 70% dintre cetățeni guvernării”, a afirmat apărătorul.

De asemenea, acesta a menționat că este straniu faptul că nu sunt înregistrările video. El a mai precizat că medicii spun că Sîrbu a suferit o comoție cerebrală.

Pavel Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare.

La 21 martie, după ședința de constituire a noului Legislativ, activistul Pavel Grigorciuc și deputatul PDM Sergiu Sîrbu, foști colegi în cadrul PCRM, s-au întâlnit în preajma unui local din centrul capitalei. Grigorciuc susține că i-a dat o palmă lui Sîrbu, în timp ce democratul a spus că „numai nu palmă a fost” și că a suferit o comoție, fiind spitalizat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here