Sursă foto: timesofisrael.com

Ambasadorul Poloniei în Israel a fost agresat fizic și verbal, miercuri, de către un bărbat. Mai mult, acesta l-a și scuipat pe diplomat. Agresiunea are loc în contextul relațiilor tensionate dintre cele două state, transmite digi24.ro, care citează Times of Israel.

Marek Magierowski, ambasadorul Poloniei la Tel Aviv, a fost agresat de un bărbat în apropiere de ambasada din capitala Israelului.

Agresorul a început să-l înjure și să-l îmbrâncească și la un moment dat l-a scuipat pe diplomat.

Ambasadorul a reușit să-i facă o poză acestuia și mașinii pe care o conduce, în baza căreia agresorul a și fost reținut la scurt timp. El a povestit că a înțeles doar cuvânt „polonez”.

Agresorul are 65 de ani și a spus poliției că a mers la ambasadă ca să e intereseze de o proprietate abandonată în timpul Holocaustului.

Diplomația de la Varșovia a depus plângeri în acest caz, iar ministerul afacerilor externe israelian a transmis poliției să trateze incidentul cu maximă importanță.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a condamnat atacul, pe care l-a catalogat „rasist” și „xenofob”.

Atacul asupra ambasadorului polonez vine în contextul tot mai tensionat din ultima perioadă dintre cele două țări. De altfel, chiar în această săptămână, ministerul de externe polonez a anulat o vizită a unor oficial israelieni în Varșovia, pe motiv că aceștia ar fi dorit să discute despre restituirea proprietăților care au aparținut pe vremuri evreilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here