Pep Guardiola a câştigat titlul în Anglia, iar acest trofeu este cel de-al 26-lea din cariera antrenorului de 48 de ani. Statistica spune că din aceasă vară, catalanul şi-a depăşit rivalul istoric, pe Jose Mourinho, 56 de ani, care a fost dat afară de la Manchester United şi înlocuit de Solskjaer. În plus, Guardiola îl poate cuceri şi pe al 27-lea dacă va câştiga Cupa Angliei, pe care Manchester City o va disputa cu Watford.

Într-un interviu publicat de L’Equipe, Mourinho a lăsat de înţeles că nu-l interesează deloc acest aspect. Şi că dacă ţinea la trofee, el ar fi putut câştiga cel puţin 31 în cazul în care prefera să rămână la Porto şi la Inter Milano după ce a câştigat Liga Campionilor cu fiecare dintre ele. Ar fi avut la dispoziţie alte finale pe care le putea câştiga, scrie Digisport.

„Mi se aminteşte că am 25 de trofee, dar dacă stăteam la Porto şi la Inter după ce am câştigat Liga Campionilor aş fi jucat Supercupa în Europa şi în campionatele respective, aş fi mers la Campionatul Mondial al Cluburilor şi aş fi putut avea 31 de titluri. Poate că nu este important numărul lor”, a declarat Jose Mourinho.

Despre modul său dur de lucru, Mourinho crede că doar aşa poate avea rezultate. Şi că antrenorilor care devin prea ăapropiat de fotbaliştii săi le este dificil. Chiar şi reacţia sa legate de Pogba şi de Benzema, fotbalişti cu care a avut relaţii cu probleme, sunt o nouă dovadă a atitudinii sale deliberat superioare.

„Eu nu vreau să fiu băiat bun pentru că băiatul bun după trei luni devine o păpuşă şi nu încheie bine. Nu pot spune, da, dacă mă întrebi dacă Pogba este singurul responsabil pentru ce mi s-a întâmplat la United. Eu nu am fost victima lui Pogba.

Cu Karim nu a fost un conflict. Eu doar am căutat să ajut un talent incredibil să-şi schimbe mentalitatea, să-l ajut să obţină maximum şi să devină un ucigaş. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu Karim”, a mai spus Jose Mourinho

Pep Guardiola și-a trecut în cont 26 de titluri, în 10 sezoane (581 de meciuri oficiale), adică un titlu la fiecare 22 de meciuri. De partea cealaltă, Mourinho are 25 de trofee (19 sezoane, 909 meciuri), adică unul la 36 de meciuri.

Catalanul a câștigat titlul în 9 din cele 11 sezoane de antrenorat. Mai mult, doar Jose Mourinho și Sir Alex Ferguson mai reușiseră să își păstreze titlurile de campioni în Premier League. Și-a adjudecat unul la Barcelona B, 3 în patru ani cu Barcelona, 3 în 3 ani cu Bayern Munchen și două în 3 ani cu Manchester City.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here