Locuitorii din zonele controlate de separatiștii din estul Ucrainei depun cererile pentru documente de identitate rusești local, fără a se deplasa în Rusia. Potrivit Medusa.io, birourile Ministerului Afacerilor Interne din regiunea Rostov, pe care autoritățile ruse le-au însărcinat să elibereze documente pentru cetățenii ucarineni din zonele ocupate, acceptă doar documentele depuse de autoritățile separatiste.

La 24 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind simplificarea emiterii cetățeniei ruse pentru locuitorii din zonele controlate de separatiștii pro-ruși din sud-estul Ucrainei. Cinci zile mai târziu, un centru de eliberare a pașapoartelor a fost deschis în regiunea Rostov, la granița cu Donbasul. Inițial, s-a anunțat că cetățenii ucraineni care solicită cetățenia rusă vor trebui să aplice în Rusia.

Cu toate acestea, secția de pașapoarte din Rostov nu acceptă documente de la cetățeni, ci doar de la autoritățile separatiste, relatează Medusa, citând angajații din departamentul de migrație. Publicația a discutat cu un locuitor al uneia dintre regiunile controlate de separatiști, care a recunoscut că a depus documente pentru cetățenia rusă la sediul poliției locale, scrie Pagina de Rusia.

Rusia nu recunoaște oficial formațiunile separatiste din Ucraina. Cu toate acestea, în 2017, Putin a semnat un decret care recunoaște documentele emise de separatiști, inclusiv cărțile de identitate, actele de stare civilă și plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Autoritățile ucrainene se opun cu fermitate emiterii cetățeniei ruse locuitorilor din Donbas. Kievul a anunțat că nu va recunoaște pașapoartele rusești eliberate locuitorilor din regiune.

Rusia a împartit anterior cetățenii și pentru locuitorii din Transnistria și în cele două regiuni separatiste din Osetia de Sud și Abhazia din Georgia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here