Sursă foto: Cotidianul.md

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin, care a cerut să fie garant pentru eliberarea lui Pavel Grigorciuc din arest preventiv, susține că isprava făcută de activist se pedepsește cu amendă și nu cu închisoare. Fostul președinte de țară susține că a decis să devină garant pentru eliberarea lui Grigorciuc întrucât acesta nu ar fi săvârșit nicio infracțiune.

„Am venit să văd cum se desfășoară procesul. Care este pedeapsa pentru el (Grigorciuc – n.r.)?” Ce fel de infracțiune a făcut? Sârbu l-a insultat, el a fost inițiatorul acestui conflict”, a declarat Voronin.

Mai mult, în opinia liderului PCRM dosarul lui Grigorciuc ar putea ajunge la CEDO, iar Republica Moldova îl va pierde.

„Grigorciuc a fost membru al PCRM. Este un om cu caracter și poziție. Acest proces se va încheia cu o decizie a CEDO. L-am cunoscut mulți ani. Este o persoană neobișnuită. În partid a fost foarte energic. Cred că experiența lui tristă de astăzi îi va servi ca o lecție bună, va fi un avocat bun, el va trăi pentru el însuși. Văd răzbunarea veche aici. Grigorciuc este jertfa regimului criminal, care deja de 10 ani violează Moldova”, a mai declarat Vladimir Voronin la ședința de judecată.

Grigorciuc a declarat că „sunt foarte bucuros că Vladimir Voronin este garant”. Totuși, instanța de judecată nu a admis ca Elena Bodnarenco și Vladimir Voronin, foști colegi de partid ai activistului, să devină garanți.

Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare, pentru că i-a dat o palmă deputatului PDM, Sergiu Sârbu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here