Sursă foto: maz-online.de

Consiliul Concurenței anunță că s-a autosesizat în urma creșterii prețurilor la produsele petroliere și va investiga dacă a existat o înțelegere de cartel.

„Ne preocupă faptul că creșterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere, ceea ce trezește îndoieli că acestea au acționat în mod independent”, se menționează într-un comunicat de presă emis de instituție.

Totodată, autoritatea precizează că utilizează toate instrumentele prevăzute de legislație, conlucrează cu alte instituții competente și se arată deschisă în vederea recepționării oricărei informații, care ar elucida circumstanțele cazului.

Miercuri, mai multe stații PECO au scumpit, în medie, benzina cu un leu, iar motorina – cu circa 85 de bani. Prețul la gazul lichefiat a rămas același.

Vedeți și: (FOTO) S-au scumpit carburanții; Cât costă un litru de benzină și motorină

În context, șoferii vor organiza vineri, 17 mai, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale, o acțiune de protest.

Vedeți și: Șoferii anunță protest împotriva scumpirii carburanților

La 11 martie, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noua Metodologie privind formarea și aplicarea prețurilor la produsele petroliere, care prevede că prețurile de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei şi a gazului lichefiat se stabilesc și se modifică numai reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală, prevăzută în Metodologia formării şi aplicării prețurilor la produsele petroliere, care nu depășește 10%.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here