Reprezentant al domeniului de afaceri IT, care vrea să își extindă afacerile în Republica Moldova, colaborând în special cu tânăra generație a Universității Tehnice din Moldova. Acesta este profilul cetățeanului străin care a obținut primul pașaport moldovenesc în cadrul programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție.

„Este o persoană care reprezintă domeniul de afaceri, o persoană din domeniul IT, care a fost mai mult decât bucuroasă să exploreze acele oportunități oferite de parcurile industriale IT și de a-și extinde afacerile în Republica Moldova, în special să coopereze cu Universitatea Tehnică din Republica Moldova pentru a implica în afacerea sa, în special, tânăra generație. În cazul emiterii primului pașaport noi am respectat toți pașii de verificare a dosarului. Deci, sunt rezultate și suntem mândri de ele”, a declarat reprezentantul Agenției de Investiții.

Până în prezent, au fost recepționate 23 de dosare, iar aplicați și-au exprimat dorința de a dezvolta afaceri în Republica Moldova și de a beneficia de oportunități investiționale a statului. Autoritățile țin în secret mai multe detalii despre aplicanți, pe motiv că ar fi date cu caracter personal.

„Informațiile cu privire la statele de unde vin aplicanții sunt date cu caracter personal și noi divulgăm doar numărul dosarelor depuse”, a precizat reprezentantul Agenției de Investiții.

Pentru cei care vor să cumpere cetățenia moldovenească, la moment este operațională o singură opțiune și anume cea de donații în fondul de investiții publice.

Conform programului lansat oficial la începutul lunii noiembrie 2018, de o delegație a Republicii Moldova, în frunte cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la Dubai, Emiratele Arabe Unite (EAU), oricine are 250.000 de euro pentru investiții sau direct 100.000 de euro poate dobândi cetățenia Republicii Moldova.

Citește și: Presa de la București, despre cetățenia moldovenească și riscul unui paradis fiscal în coasta UE

Guvernul a pus la dispoziție 5.000 de locuri în acest program pentru titulari. Aceștia mai pot aduce până la trei sau patru membri ai familiei contra unor costuri aferente de circa alte 15.000 de euro de persoană. Zonele-țintă pentru aceste vânzări sunt Orientul Mijlociu și China, dar programul este deschis oricărui cetățean al lumii.

Analiștii politici și economici trag un semnal de alarmă în ceea ce privește tendințele periculoase legate de modul în care guvernanții de la Chișinău vor să facă rost de bani la buget și se arată mai degrabă sceptici în legătură cu plus valoarea acestui program de „vize de aur”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here