Sursă foto: gov.md

Premierul Pavel Filip și Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, au semnat vineri, 17 mai, Memorandumul de cooperare bilaterală pentru următorii 5 ani, anunță Guvernul printr-un comunicat de presă.

Printre cele mai importante domenii de cooperare au fost evidențiate:

1. Domeniul educației. Peste 1000 de studenți și profesori din Republica Moldova au beneficiat de instruiri și burse, la școlile și universitățile din Carolina de Nord,

2. Domeniul Apărării și de securitate. Peste 1000 de militari moldoveni au participat doar în ultimii 2 ani la exerciții și instruiri,

3. Cooperarea umanitară: renovarea și dotarea mai multor instituții de învățământ, spitale și orfelinate, oferirea de burse de studii tinerilor din familii social-vulnerabile, acordarea asistenței medicale, preponderent, stomatologice copiilor cu necesități speciale.

Secretarul de Stat Elaine Marshall a reiterat dorința de a continua cooperarea cu țara noastră în domeniile tradiționale, dar și de a o extinde în sectoare noi. „Este o plăcere să reînnoiesc acest parteneriat bilateral și noi intenționăm să continuăm eforturile pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor atât din Carolina de Nord, cât și din Republica Moldova”, a spus Elaine Marshall.

În semn de apreciere și recunoștință pentru susținerea oferită țării noastre, Filip i-a conferit lui Marshall Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here