Sursă foto: Mihail Bagas/ГБМ Город без маршруток! Водители помогают пешеходам

Cetățenii nemulțumiți de scumpirea carburanților au protestat vineri în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Potrivit organizatorilor, la manifestație au participat circa 250 de persoane, care au adus peste 170 de automobile.

Oamenii au scris mesaje pe mașini, iar unii, se pare, au fost inspirați de mișcarea protestatară din Franța și au îmbrăcat „veste galbene”.

Activistul Mihail Bagas susține că va iniția luni o petiție și va solicita micșorarea prețului la benzină și motorină, explicații privind creșterea prețurilor, atragerea la răspundere a celor implicați în majorarea neîntemeiată și examinarea ideii de a modifica legislația privind impozitele pentru drumuri.

Citiți și: Consiliul Concurenței: Companiile petroliere au majorat prețurile simultan, ceea ce trezește îndoieli că au acționat în mod independent

Acțiunea de protest a fost organizată de reprezentanții asociației ГБM „Orașul Fără Maxi-Taxi”.

Miercuri, mai multe stații PECO au scumpit, în medie, benzina cu un leu, iar motorina – cu circa 85 de bani. Prețul la gazul lichefiat a rămas același.

Vedeți și: (FOTO) S-au scumpit carburanții; Cât costă un litru de benzină și motorină

La 11 martie, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noua Metodologie privind formarea și aplicarea prețurilor la produsele petroliere, care prevede că prețurile de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei şi a gazului lichefiat se stabilesc și se modifică numai reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală, prevăzută în Metodologia formării şi aplicării prețurilor la produsele petroliere, care nu depășește 10%.

La începutul lunii iunie a anului trecut, după ce ANRE a majorat prețurile la carburanți, sute de automobiliști au protestat în centrul capitalei. Atunci, un șofer care a a lipit un abțibild pe automobil pe care scria că este împotriva creșterii prețurilor la carburanți a fost amendat cu 300 de lei. Ulterior, decizia de a majora prețurile a fost suspendată.
Sursă foto: Mihail Bagas/ГБМ Город без маршруток! Водители помогают пешеходам

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here