Sursă colaj: politia.md

Patru bărbați sunt cercetați penal pentru corupere activă și riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 10 000 până la 200 000 de lei, pentru că ar fi încercat să mituiască polițiștii de patrulare, însă tentativele au eșuat. Conform unui comunicat emis de IGP, cazurile au avut loc în raioanele Sângerei, Glodeni și Râșcani.

Șoferii au fost depistați în stare de ebrietate, cu permis de conducere fals și care au depășit limita de viteză, iar pentru a soluționa cazul, contrar prevederilor legale, au propus polițiștilor mijloace bănești între 300 și 3500 de lei.

„Potrivit circumstanţelor cauzei, în timpul întocmirii actelor procesuale de constatare a încălcărilor, polițiștii au atenționat de nenumărate ori șoferii despre consecințele coruperii oamenilor legii, dar aceștia au insistat, aruncând banii în mașina poliției. Oamenii legii au raportat imediat cazul, iar șoferii au fost escortați pentru audieri”, se arată în comunicatul emis de Poliție.

De la începutul anului curent au fost înregistrate opt cazuri de corupere activă, iar 13 polițiști au denunțat actele ilegale de mituire.

În acest sens, Poliția vine cu un apel către toţi cetățenii de a conștientiza faptul că darea de mită unui funcţionar public atrage răspunderea penală şi este calificată ca infracţiune de corupere activă.

Cetățenii sunt încurajați să denunțe orice tentativă ilegală venită din partea polițiștilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here