Sursă foto: Pavel Grigorciuc/Facebook

Eduard Rudenco, avocatul lui Pavel Grigorciuc în dosarul în care activistul este acuzat că l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, a fost înlăturat din procesul penal. În continuare, acesta va figura în calitate de martor.

În timp ce Rudenco și Grigorciuc susțin că o persoană care a participat deja la ședințele de judecată și a făcut cunoștință cu materialele cauzei nu poate fi martor, acuzatorul spune că „are dreptul să solicite audierea persoanei în calitate de martor la orice etapă a procesului penal”.

La rândul său, Pavel Grigorciuc vrea să fie schimbat procurorul.

Rudenco menționează că încheierea este ilegală și demonstrează că activistul nu se bucură de un proces echitabil.

„Am revenit la statutul inițial, am dorit să fiu martor de la început, dar am devenit bănuit, iar apoi avocat. E ridicol și absurd. Eu sunt avocatul lui Pavel Grigorciuc și nu pot pleda în defavoarea lui”, a declarat Eduard Rudenco, precizând că decizia nu poate fi contestată.

Acesta a mai afirmat că Grigorciuc mai are un avocat, Alexandru Botnariuc, „care, în momentul în care eu am fost bănuit, ne-a reprezentat pe ambii”, iar acum va reveni.

La ședința din 15 mai, instanța de judecată a decis prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele activistului cu încă 30 de zile, până la 19 iunie.

Pavel Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare.

La 21 martie, după ședința de constituire a noului Legislativ, activistul Pavel Grigorciuc și deputatul PDM Sergiu Sîrbu, foști colegi în cadrul PCRM, s-au întâlnit în preajma unui local din centrul capitalei. Grigorciuc susține că i-a dat o palmă lui Sîrbu, în timp ce democratul a spus că „numai nu palmă a fost” și că a suferit o comoție cerebrală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here