Elon Musk susține că Tesla va rămâne fără bani în următoarele 10 luni în cazul în care nu aplică măsuri radicale de reducere a costurilor.

Tesla a publicat la sfârșitul lunii aprilie raportul financiar pentru primele trei luni ale anului, în care se menționa că producătorul american de mașini electrice are o rezervă de numai 2.2 miliarde de dolari, în urma unor pierderi de 700 de milioane de dolari.

Constructorul a reușit rapid să obțină o finanțare de 2.7 miliarde de dolari, parțial prin vânzarea unor acțiuni, însă situația financiară a companiei rămâne în continuare una dificilă, scrie Automarket.ro.

De altfel, într-un e-mail trimis angajaților și obținut de agenția de presă Reuters, CEO-ul Elon Musk a avertizat că Tesla va rămâne bani în următoarele 10 luni în absența unor măsuri radicale pentru reducerea costurilor.

„Trebuie să analizăm toate cheltuielile de orice fel în întreaga lume, inclusiv contractele pentru componente, salariile, cheltuielile de deplasare, practic orice plată care iese din contul nostru bancar. 2.7 miliarde de dolari este o sumă mare, dar în realitate ne oferă un răgaz de numai 10 luni dacă luăm în calcul modul în care am cheltuit banii în primele trei luni ale anului. Este o măsură dură, dar este singurul mod prin care Tesla poate avea succes”, a scris Musk în emailul adresat angajaților.

În ultimul an, Tesla a trecut prin două runde de concedieri. Mai întâi, Tesla a renunțat la 9% dintre angajați în luna iunie, pentru ca ulterior să concedieze încă 7% din personal în luna ianuarie.

În mod ironic, problemele financiare coincid cu performanțele Model 3, care a devenit cea mai vândută mașină electrică din lume și din Europa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here