Sursă foto: todos24.com

Luni, 20 mai, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) au inițiat operațiunea „TAXI” pe întreg teritoriul țării, care va continua până la 31 mai. În doar câteva ore, 16 taximetriști s-au ales cu procese-verbale pentru diferite încălcări: nerespectare limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor, nerespectarea indicatoarelor rutiere și trecerea la culoare roșie a semaforului

„Operațiunea are drept scop de a verifica legalitatea activităţii de taximetrie și anume exploatarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau reutilate fără autorizația respectivă, respectarea regulilor stabilite în licență, revizia tehnică a transportului, conducerea în stare de ebrietate, dar și alte încălcări ale RCR, factori ce duc la accidente rutiere cu implicare acestora”, se arată într-un comunicat emis de INP.

De asemenea, șoferii de taxi sunt verificați de ofițerii CUMC al INP, întru depistarea conducătorilor care nu și-au achitat amenzile pentru diferite încălcări ale circulației rutiere, fixate cu camerele de supraveghere video.

De la începutul acestui an, pe teritoriul ţării au fost înregistrate 25 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, soldate cu două persoane decedate, iar altele 34 s-au ales cu diverse leziuni corporale. Totodată, 446 de taximetriști au fost sancționați contravențional pentru diferite abateri de la legislație.

Cetățenii sunt îndemnați să sune la 112 atunci când observă situații neobișnuite sau șoferul are un comportament dubios.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here