Sursă foto: georgesimion.ro

Ambasada României în Republica Moldova a publicat trei clipuri video dedicate alegerilor pentru Parlamentul European și referendumul național, ce se vor desfășura duminică, 26 mai.

„Acestea au fost realizate cu scopul popularizării celor 36 de secții de votare organizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a documentelor necesare exercitării votului precum și a altor informații utile. Cele trei materialele video sunt dedicate sudului, centrului, inclusiv municipiului Chișinău, și nordului Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice.

Vedeți și: (DOC) Europarlamentare: Unde vor fi deschise cele 36 de secții de votare din Republica Moldova

Pentru zona de sud a Republicii Moldova:

Pentru zona de centru, inclusiv municipiul Chișinău:

Pentru zona de nord a Republicii Moldova:

Vedeți și: Europarlamentare: Ambasadorul României la Chișinău îndeamnă alegătorii să se asigure că au actele necesare: „În ziua votului nu vor fi eliberate documente”

În perioada 23-26 mai curent, cetățenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Potrivit HG nr. 80/2019, alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfășura duminică, 26 mai. Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European.

Potrivit legislației în vigoare, în cadrul acestui scrutin, cetățenii români care sunt înscriși în listele electorale ale altor state membre UE pot să-și exercite dreptul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European numai după ce aceștia dau o declarație pe propria răspundere potrivit căreia nu și-au exercitat dreptul de vot la același scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru UE în ale cărui liste electorale este înscris.

Pentru a-și exercita dreptul la vot, cetățenii români trebuie să dețină un act de identitate românesc valabil.

Mai multe detalii privind procedura de vot din 26 mai puteți găsi în Ghidul alegătorului român din străinătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here