Sursă foto: Adevărul

Fostul democrat Nicolai Dudoglo afirmă că nu va înființa el partidul „Bugeac”, ci doar va susține, prin intermediul organizației sale, grupurile de inițiativă. Totodată, ex-deputatul nu exclude că va adera ulterior la formațiune.

„Eu am avut intenția de a crea un astfel de partid, am și vorbit despre acest lucru, dar ei sunt din generația nouă (…). Noi îi vom susține prin colectarea de semnături (…). Am plecat din PD și vreau un pic să mă odihnesc”, a spus Dudoglo pentru tv8.md.

Vedeți și: (VIDEO) Un ex-deputat PDM, pro creării unui nou partid

„Vom pune umărul. Este corect că se propune ca formațiunea să fie găgăuzo-bulgară, deoarece în Republica Moldova sunt peste 200.000 de găgăuzi și 90.000 de bulgari. Acest partid va fi creat anume pentru regiunea noastră și va rezolva toate problemele. Oamenii care vin cu partidele lor din Chișinău sunt ca niște bomboane, iar când le scoți ambalajul – nu rămâne nimic, după alegeri nu-i găsim. Susținem grupul de inițiativă. Organizația noastră va oferi ajutor”, a declarat Dudoglo duminică.

El a menționat că, având un partid care să-i reprezinte, cetățenii din Găgăuzia vor participa la alegerile parlamentare și vor vota pentru „poporul lor”, menționând că este posibil să aibă loc un scrutin legislativ anticipat.

Nicolai Dudoglo a părăsit PDM şi şi-a depus mandatul de deputat anul trecut, după ce conducerea formaţiunii i-a cerut să aleagă între statutul de membru al partidului şi cel de fondator al organizaţiei obşteşti „Noua Găgăuzie”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here