Sursă foto: İnternet İstanbul

Primarul demis al Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a denunţat miercuri ”minciunile” invocate pentru a anula victoria sa la alegerile din 31 martie şi a făcut apel la alegătorii săi să rămână mobilizaţi la noul scrutin ce va avea loc pe 23 iunie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Nimeni nu le crede afirmaţiile”, a declarat Imamoglu în cursul unei adunări la Istanbul pentru a-şi lansa noua campanie.

Cu această ocazie, el a denunţat ”minciunile” şi ”scuzele” lansate de către partidul de la putere, AKP, care a invocat existenţa unor ”nereguli masive” la scrutin. Demersurile AKP au determinat Înaltul Comitet Electoral (YSK) să anuleze scrutinul şi să convoace noi alegeri pe 23 iunie.

”Când mă uit la feţele lor, văd că nici ei nu cred”, a adăugat Imamoglu.

Ekrem Imamoglu, candidatul Partidului Republican al Poporului (CHP), l-a învins pe Binali Ildirim, candidatul AKP şi fost prim-ministru, cu un avans de circa 13.000 de voturi, aceasta fiind o marjă minimă la scara unui oraş cu peste 15 milioane de locuitori, oraş controlat de islamo-conservatori de un sfert de secol.

Potrivit analiştilor, guvernul se agaţă de Istanbul deoarece oraşul furnizează primăriei sale resurse foarte importante şi o platformă politică pe prim-plan.

YSK a publicat miercuri decizia motivată privind anularea alegerii lui Imamoglu în funcţia de primar al oraşului Istanbul.

AFP notează că persistă semnele de întrebare îndeosebi în legătură cu motivele pentru care doar alegerea primarului a fost anulată, nu şi cea a consiliului municipal, care a avut loc în acelaşi timp, câştigător fiind AKP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here