Președintele Igor Dodon refuză să comenteze acuzațiile fostului primar de Bălți, Renato Usatîi, care îl acuză că ar deține conturi cu zeci de milioane de dolari în Elveția, terenuri și case de lux în Federația Rusă.

Dodon s-a limitat la a califica informațiile prezentate de Usatîi la începutul săptămânii drept „aberații” venite de la un „cбитый лётчик” (pilot de vânătoare lovit).

„Eu le propun tuturor: Nu atrageți atenție. El acum încearcă să mai facă valuri, încă nu e clar pe unde se ascunde”, a spus Igor Dodon.

Usatîi declarat marți, în cadrul unei emisiuni de la postul TV 8, că Igor Dodon ar fi obținut ilegal banii și proprietățile pe care le deține, iar astfel ar fi șantajat de liderul PD Vladimir Plahotniuc.

„Banii îi ține în Europa. Are case în Crimeea. Hectare de teren în toată Rusia. După întâlnirile sale cu guvernatori ruși îl trimitea acolo pe Vadim Ciubara, un apropiat al său. El este omul pe care Dodon îl folosește pentru a-și înscrie proprietățile din Rusia”, a acuzat Usatîi.

El a spus că știe despre 4 apartamente într-un complex rezidențial de lux, care i-ar aparține lui Igor Dodon, Zinaidei Grecianîi și altor apropiați ai șefului statului.

„Eu i-am găsit banii din Rusia. Sunt înscriși pe numele unei femei, sora unui prieten de-al său. În aceste conturi sunt foarte mulți bani. Milioane sau zeci de milioane de dolari”, a mai spus fostul primar de Bălți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here