Honda a anunțat că modelul electric de oraș Honda e va avea camere video în loc de oglinzi laterale în echiparea standard, iar imaginile vor fi afișate pe două ecrane de 6 inch poziționate la capetele planșei de bord.

Honda a prezentat marți o serie de informații despre tehnologiile care vor fi prezente pe modelul electric de oraș Honda e, pentru care a deschis deja lista de pre-comenzi cu o săptămână în urmă, scrie Automarket.ro.

Astfel, modelul electric va avea un sistem de camere video Side Camera Mirror System care va înlocui oglinzile laterale tradiționale inclusiv pe echiparea standard.

Imaginile preluate de cele două camere video vor fi afișate pe două ecrane cu diagonala de 6 inch montate de o parte și de alta a planșei de bord. În plus, șoferul va putea ajusta luminozitatea ecranelor în funcție de lumina ambientală.

Constructorul japonez susține că poziționarea camerelor permite șoferului să aibă o viziune naturală asupra evenimentelor petrecute în spatele său.

În plus, Honda a dezvăluit că sistemul său de camere video va permite șoferului să aleagă între două setări pentru afișarea imaginilor: „normal view” este setarea standard care asigură o reducere cu 10% a unghiului mort comparativ cu oglinzile tradiționale, în timp ce setarea „wide view” reduce unghiul mort cu aproimativ 50%.

Între timp, niponii susțin că șoferii vor avea parte de imagini de calitate inclusiv în condiții slabe de iluminare, pe timp de noapte sau în cazul în care vizibilitatea este scăzută din cauza unor fenomene precum ceața.

Carcasa pentru camere a fost de asemenea construită astfel încât să prevină căderea stropilor de apă pe camerele video și formarea depunerilor de apă. Implementarea unor camere video a permis constructorului să reducă rezistența aerodinamică a acestora cu 90% comparativ cu oglinzile tradiționale și cu 3.8% la nivelul întregii mașini.

Anterior, Honda a confirmat că modelul electric de oraș va avea o autonomie de 200 de kilometri, însă nu a oferit alte detalii despre capacitatea bateriei sau sistemul electric de propulsie. Pre-comenzile pot fi plasate în Marea Britanie, Germania, Franța și Norvegia în schimbul a 800 de euro, iar livrările vor începe în primăvara anului viitor.

În urmă cu câteva luni, SUV-ul electric Audi e-tron a devenit primul model de serie disponibil opțional cu camere video în loc de oglinzi laterale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here