Grupul Lukoil, al doilea producător de petrol din Rusia, a raportat miercuri o creştere de 37% a profitului atribuibil acţionarilor în primul trimestru până la 149,2 miliarde ruble (2,3 miliarde dolari), graţie creşterii producţiei şi faptului că preţul petrolului, calculat în ruble, a fost mai mare decât în perioada similară a anului trecut, informează Reuters.

Lukoil a mai informat că profitul operaţional a crescut până la 298,1 miliarde ruble în primul trimestru, de la 219,5 miliarde ruble în primul trimestru al anului trecut, în timp ce vânzările grupului au crescut cu 13,5% până la 1.851 miliarde ruble, graţie unor vânzări mai mari de petrol şi gaze în afara Rusiei, scrie Agerpres.

În primele trei luni ale acestui an, producţia de hidrocarburi a grupului controlat de Vagit Alekperov şi Leonid Fedun a atins 2,407 milioane barili echivalent petrol, cu 4,1% mai mare în ritm anual, graţie creşterii producţiei externe de gaze naturale.

Tot în primele trei luni ale lui 2019, Lukoil a produs 15,7 milioane tone de produse rafinate la rafinăriile sale, cu 4,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, graţie unor rate mai mare de utilizare la rafinăriile din Nizhny Novgorod, Perm, Bulgaria şi Italia. Rafinăriile din Europa au produs 5,3 milioane tone de produse rafinate, cu 6,4% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here