Ce le-a spus Angela Merkel studenților de la Harvard

Autor: , in Externe / 31 mai, 2019, 16:29

Cancelarul german Angela Merkel a fost puternic ovaţionată la ceremonia de absolvire de la Universitatea Harvard din statul american Massachusetts atunci când i-a avertizat pe studenţi să nu confunde ”minciunile cu adevărul şi adevărul cu minciunile”, relatează vineri dpa, potrivit Agerpres.

Ea i-a încurajat pe studenţi să nu se abată de la valorile lor inalienabile şi să acţioneze în consecinţă, să nu acţioneze la primele impulsuri chiar şi atunci când există presiuni pentru a lua decizii rapide. „În schimb, aşteptaţi un moment, staţi liniştiţi, opriţi-vă, faceţi o pauză”, a spus ea. ”Desigur, aceasta necesită cu siguranţă curaj, dar mai presus de toate, încredere în noi înşine”, a declarat cancelarul german.

Merkel a fost de asemenea aplaudată atunci când le-a spus absolvenţilor că este posibil să se găsească soluţii bune ”dacă încercăm mereu să vedem lumea prin ochii altora”.

Merkel, care s-a adresat în limba germană, a spus că experienţa ei în politică a învăţat-o că, respectând opiniile, religia şi identităţile altora ajută la luarea unor decizii bune. În discursul inaugural cu numărul 368 rostit joi la universitatea de elită din Cambridge ea i-a avertizat pe absolvenţi că zidurile sunt ceva care îi poate împiedica să progreseze.

Merkel, care a intrat în politică după căderea zidului Berlinului în 1989, a spus că există „ziduri în minţile oamenilor, zidurile ignoranţei şi limitării” care există între membrii unei familii precum şi între grupuri din cadrul societăţii cum ar fi oameni de diferite rase, naţionalităţi şi religii.

”Dar dacă vom distruge zidurile care ne înconjoară, dacă ieşim şi avem curajul să acceptăm noi începuturi, orice este posibil”, a subliniat Merkel.

Cancelarul german nu l-a menţionat pe preşedintele american Donald Trump în discursul său, dar cei prezenţi au părut să facă o legătură între unele dintre comentariile sale şi comportamentul şi politicile acestuia. Trump este în mod obişnuit acuzat de minciună, a făcut comentarii cu caracter rasist şi doreşte construirea unui zid de-a lungul frontierei dintre SUA şi Mexic.

Relaţia dintre Merkel şi Trump este departe de a fi cordială şi nu este prevăzută o întrevedere a celor doi lideri. Trump s-a aflat joi în Colorado pentru a se adresa studenţilor Academiei Forţelor Aeriene.

Cancelarul german a împărtăşit şase „gânduri” cu absolvenţii de la Harvard, inclusiv încurajându-i să „întreprindă acţiuni comune în interesul lumii globale multilaterale”. Ea şi-a încheiat discursul adresându-se în limba engleză şi a repetat toate cele şase „gânduri”.

Universitatea Cambridge i-a acordat anterior cancelarului Merkel o diplomă de doctorat onorifică pentru cei 14 ani de pragmatism şi determinare la conducerea gigantului economic şi actorului politic puternic din Europa.

Universitatea a salutat afirmaţia „Vom reuşi aceasta”, făcută de cancelar în timpul crizei refugiaţilor care a început în 2015 şi care i-a adus critici în ţară. Decizia lui Merkel de a permite intrarea unui număr mare de refugiaţi şi migranţi în Germania a arătat dorinţa ei de a face ceea ce a considerat că este drept, chiar dacă a fost o măsură nepopulară, potrivit Universităţii Harvard.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X