Japonezii demonstrează că aplicația care ajută oamenii să renunțe la fumat este eficientă

Autor: , in IT/Ştiinţă / 31 mai, 2019, 13:29

Cercetători japonezi au confirmat eficienţa unei aplicaţii pentru smartphone-uri care îi ajută pe fumători să renunţe la acest viciu, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Aplicaţia (‘app’) dezvoltată de Universitatea Keio şi de compania specializată în realizarea de software terapeutice CureApp, permite unei persoane să afle nivelurile de monoxid de carbon din respiraţia sa, precum şi alte date privind condiţia sa fizică şi îi furnizează consiliere personalizată.

Compania a prezentat joi rezultatele studiului clinic pe app, lansat în 2017, care arată că 64 % dintre persoanele care au folosit aplicaţia nu au mai fumat în cele şase luni de la începerea utilizării aplicaţiei.

Studiul s-a desfăşurat asupra a 570 de persoane care căutau ajutor pentru a renunţa la fumat în 31 de instituţii medicale din Japonia între octombrie 2017 şi sfârşitul anului 2018, potrivit informaţiilor culese de agenţia de ştiri Kyodo.

„Lipsa de sprijin în tratarea dependenţei psihologice diminuează succesul metodelor de tratament. Sperăm să schimbăm această situaţie cu ajutorul tehnologiei”, notează CureApp pe site-ul său.

Universitatea şi compania preconizează să ceară aprobarea guvernului pentru a utiliza aplicaţia ca instrument medical, ceea ce va permite ca costurile utilizării sale în lupta împotriva tabagismului să fie acoperite de asigurarea medicală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X