Sursă foto: Mediafax

Compania americană de ridesharing Uber Technologies Inc a raportat joi pierderi de un miliard de dolari în primul său raport trimestrial ca firmă publică, în urma majorării cheltuielilor pentru activităţile de livrare de mâncare şi transport, transmit Sky News şi Reuters, potrivit Agerpres.

Veniturile au urcat cu 20% în primele trei luni din acest an, la 3,1 miliarde de dolari, în linie cu estimările companiei, ceea ce a dus la creşterea acţiunilor cu 2,6% la Bursa de la New York.

Directorul general Dara Khosrowshahi a lăudat îmbunătăţirea condiţiilor de afaceri, dar a numit 2019 ca „an de investiţii”. În condiţiile în care preţul acţiunilor este cu mai mult de 10% sub nivelul ofertei publice iniţiale (IPO), de 45 de dolari, Khosrowshahi va trebui să convingă investorii că Uber poate reveni pe profit.

Costurile au crescut cu 35% în primul trimestru din 2019, deoarece compania a cheltuit masiv cu listarea la bursă din această lună.

Numărul utilizatorilor activi lunari ai Uber a urcat la 93 de milioane pe plan global, de la 91 de milioane la 31 decembrie 2018.

Uber operează în peste 70 de ţări. Pe lângă serviciile de ridesharing, operaţiunile sale includ închirierea de biciclete şi scutere, precum şi livrarea de mâncare. Anul trecut, Uber a realizat venituri de 11,3 miliarde de dolari.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here