Avocatul Poporului, detalii despre violența de la Brigada nr. 2

Autor: , in Social / 3 iunie, 2019, 17:48

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la alegațiile de rele tratamente asupra unui militar al Brigăzii militare nr. 2 „Ștefan cel Mare” din mun. Chișinău și a dispus verificarea alegațiilor respective.

Astfel, în urma vizitei din această după-amiază, alegațiile cu privire la maltratare cu cruzime s-au adeverit.

„În seara de sâmbătă, 1 iunie, militarul pe crontract, subofițerul C., a.n.1998 a agresat fizic, aplicând mai multe lovituri în regiunea spatelui, a membrelor inferioare în cantina și uscătoria unității cu obiecte contendente dure (din cuvintele victimelor: un fier de la pat/ taburet) asupra a trei militari în termen din diferite motive. Leziunile au fost identificate abia la 3 iunie, la ora 08.20, atunci când militarii-victime au raportat Comandantului de subunitate”, se menționează într-un comunicat emis de Ombudsman.

Citiți și: (FOTO) Un militar de la Brigada nr.2, bătut; Ce spune ministrul Apărării

Avocatul Poporului precizează că a fost inițiată o anchetă de serviciu în comun cu Inspectoratul militar al Ministerului Apărării. La fel, Procuratura Chișinău a fost informată despre faptele depistate. Agresorul și-a recunoscut fapta și a fost arestat.

Victimele au fost redirecționate la Spitalul clinic militar din Chișinău în vederea examinării medicale. Militarii în termen au confirmat alegațiile de maltratare, invocând lipsa mecanismelor de protecție în situațiile respective. Prin demersul procurorului competent, acestea urmează a fi examinate de medicul-legist.

Avocatul Poporului îndeamnă actorii abilitați să reacționeze eficient și prompt, în special în scopul protecției victimelor și altor militari în termen. La fel, Avocatul Poporului a dispus intensificarea vizitelor preventive în unitățile militare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X