Agenții economici ar putea primi câte 40.000 de lei pentru fiecare loc de muncă creat în acest an; Ce condiții trebuie să respecte

Autor: , in Economic / 3 iunie, 2019, 15:51

Agenții economici, că pot beneficia de subvenție unică în mărime de cel puțin 40 de mii de lei, pentru fiecare loc de muncă creat pe parcursul anului 2019, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) printr-un comunicat de presă. Aceștia urmează să depună cererile de rezervare a subvenției până la 31 iulie. Cererile pot fi depuse în scris sau prin intermediul poștei electronice la adresa Ministerului Finanțelor.

Pentru a solicita subvenția unică, agenții economici trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe criterii, printre care:
– creșterea efectivului de salariați de cel puțin 100 de persoane;
– salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate nu este mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie;
– menținerea posturilor de muncă create pentru cel puțin 3 ani;
– lipsa restanțelor la achitarea impozitelor şi taxelor față de bugetul public național.

Sursă infografic: mei.gov.md

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, implementarea mecanismului privind subvenționarea creării locurilor de muncă va contribui la stimularea investițiilor şi la creșterea economică.

Cererile depuse vor fi înregistrate în Registrul acordării subvențiilor pentru crearea locurilor de muncă, iar solicitantul va fi informat despre recepționarea acesteia în decurs de două zile lucrătoare. Ulterior, acestea vor fi examinate și aprobate, în conformitate cu criteriile de eligibilitate. Cererile depuse după data-limită vor fi examinate la rectificarea bugetului sau în următorul ciclu bugetar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X