Sursă foto: army.md

Un nou contingent al Armatei Naţionale pleacă în Kosovo. Cu această ocazie, luni, 3 iunie, la Ministerul Apărării a avut loc o ceremonie de detaşare, la care au fost prezenţi ambasadori, ataşaţi ai apărării, precum şi rude ale militarilor pacificatori.

Ambasadoarea Italiei la Chişinău, Valeria Biagiotti, a declarat că Italia îşi exprimă înalta sa apreciere pentru dorinţa Republicii Moldova de a participa, alături de contingentul Italiei, la operaţiunea care a avut şi continuă să aibă un rol important în garantarea stabilităţii regionale şi a unei vieţi mai sigure.

„Apreciem profesionalismul şi competenţa militarilor moldoveni, dar şi capacitatea lor de integrare şi de interacţiune cu soldaţii italieni, într-o atmosferă caldă şi colegială”, a spus Valeria Biagiotti.

La rândul său, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a mulţumit partenerilor italieni şi americani pentru pregătirea, asigurarea logistică şi transportarea efectivului Armatei Naţionale în Kosovo, specificând că prin participarea în KFOR, ţara noastră îşi demonstrează angajamentul de a contribui la securitatea regională şi globală, asumat acum cinci ani.

„Operaţiunea pentru care aţi fost selectaţi este o oportunitate de a reprezenta cu demnitate Armata Naţională, Republica Moldova şi profesia de militar, profesie pe care noi, cu atâta efort, încercăm să o reabilităm şi să o refacem prestigioasă şi atractivă. Fără sprijinul vostru, eforturile noastre, aici la minister, ar fi în zadar”, le-a spus ministrul Apărării militarilor din contingentul KFOR — 11.

Conform unui comunicat emis de Ministerul Apărării, cel de-al 11-lea contingent al Armatei Naţionale va pleca în Kosovo duminică, 9 iunie. Acesta este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Contingentul va fi dislocat în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul lor va dura şase luni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here