Mesajul lui Andrei Năstase la un an de când a fost ales primar al municipiului Chișinău

Autor: , in Politic / 3 iunie, 2019, 17:21

La un an de când a câștigat al doilea tur al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, al cărui mandat de edil nu a fost validat, susține că oamenii îl consideră în continuare „primarul lor de suflet, primarul legitim al capitalei” și le mulțumește alegătorilor.

„Pentru mine asta contează cel mai mult – recunoștința oamenilor pentru eforturile extrem de solicitante pe care le-am făcut și pe care le voi face în continuare”, afirmă politicianul.

Acesta amintește că Republica Moldova a fost sancționată de partenerii de dezvoltare pentru că scrutinul a fost declarat nul.

„Nemernicia și nimicnicia unui uzurpator pitic și a slugilor sale docile din sistemul judecătoresc au făcut ca mandatul oamenilor să fie amânat, iar acest lucru a avut consecințe devastatoare pentru democrație și statul de drept”, notează actualul deputat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Năstase, zeci de proiecte de dezvoltare ce urmau a fi implementate în scurt timp după preluarea mandatului au fost oprite, gestionarea urbei a ajuns pe mâna unor „impostori dirijați de păpușarul toxic”, iar urmările dezastrului se văd cu ochiul liber.

„Rămân în continuare atașat de fiecare cetățean al municipiului nostru și cu această ocazie vreau să-i asigur că voi continua să mă bat pentru Chișinău și suburbii indiferent de ce funcție voi ocupa, pentru că, da, capitala țării rămâne a fi orașul meu de suflet, orașul căruia îi datorez nu doar recunoștință, ci și necesitatea asumată de implicare și efort”, a conchis Năstase.

Anterior, Andrei Năstase a declarat că ar putea candida încă o dată pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

În urma alegerilor locale noi din Chișinău de anul trecut, Andrei Năstase l-a învins pe socialistul Ion Ceban.

La 19 iunie 2018, magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău (sediul Centru) a emis o hotărâre prin care alegerile din 20 mai și 3 iunie au fost declarate nule. Unul dintre argumentele de bază a fost că, în ziua scrutinului, Andrei Năstase a îndemnat oamenii, prin intermediul unui video live pe Facebook, să iasă la vot, iar numărul vizualizărilor acumulate a avut o influență mare.

În prezent, viceprimarul Ruslan Codreanu este edil interimar al capitalei, funcție în care s-a autonumit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X