(VIDEO) Blocul ACUM invită din nou PSRM la discuții: Plahotniuc pregătește o nouă lovitură de stat

Autor: , in Politic / Populare / 3 iunie, 2019, 15:15

Blocul ACUM invită din nou PSRM la discuții în vederea deblocării activității Parlamentului, avertizând că liderul PD, Vladimir Plahotniuc, ar pregăti o „nouă lovitură de stat”.

Liderii blocului ACUM au făcut această invitație după întâlnirile pe care le-au avut cu comisarul european Johannes Hahn și reprezentatul Departamentului de Stat al SUA, Brad Freden.

„Revenim și facem o invitație pentru PSRM, pentru a discuta subiectele pe care le-am făcut deja publice și a încerca să obținem angajamentul lor într-o luptă comună împotriva regimului oligarhic și pentru instaurarea statului de drept”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

Întâlnirea ar urma să aibă loc marți, cu începere de la ora 09:00.

Întrebată dacă blocul ACUM o acceptă pe Zinaida Grecianîi în funcția de președinte al Parlamentului, Maia Sandu a răspuns: „În condițiile în care se votează pachetul de legi privind începerea procesului de dezoligarhizare a țării”.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că liderul PD, Vladimir Plahotniuc, ar pregăti „o nouă lovitură de stat, așa cum a făcut și la 7 aprilie 2009”.

„Pentru Vladimir Plahotniuc Moldova este doar o moșie, oamenii sunt tratați ca sclavii, iar generațiile viitoare nu reprezintă nimic, ele nu contează, cum nu au contat copiii schilodiți de slugile lui la 7 Aprilie 2009, când s-a produs o lovitură de stat al cărei beneficiar este”, a precizat Andrei Năstase.

El a mai spus că o coaliție PD-PSRM, așa cum a anunțat Partidul Democrat că-și dorește, este „păguboasă” pentru viitorul Republicii Moldova.

„În condițiile în care Plahotniuc deține controlul asupra procurorului general și al justitiei pe care le folosește ca bâtă politică, o eventuală coaliție a PD cu socialiștii va fi profund antidemocratică”, a mai spus Năstase.

https://www.facebook.com/ParliamentRM/videos/412197862968703/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X